24.3.14

Fii mă fericit!

Nimic pe lume nu se compară cu plăcutul sentiment de a fi forțat să fii fericit. Și se pare că lumea s-a prins de asta și acum, cum e să dea peste un nenorocit(a se înțelege că nu are noroc)
, dacă e și nefericit pe deasupra, cam e nașpa.

E, și cum omul nu are absolut nimic mai important pe cap decât să vadă ce face altul, au început să apară cu ghiotura cauze care mai de care mai adevărate pentru nefericirea altora. Și dacă nu ești de acord, confirmi.

Starul de azi e reprezentat de ”Huffington Post”, care își face debutul pe tarla
cu 10 curiozități despre fericire.

1.Condiţiile meteorologice pot influenţa manifestarea stării de fericire
A trăi într-un climat temperat poate reprezenta un avantaj în ceea ce priveşte găsirea unei stări de mulţumire şi veselie, poate chiar fericire. Anumite studii au arătat că o climă care duce la veri şi ierni blânde duc la o stare de spirit pozitivă.

Da. Mai ales când genunchiul doldora de apă începe a fremăta de bucurie. Foarte mișto și treaba cu ”anumite studii”, fară nicio nominalizare. E cumva relaxant că cel puțin teoretic ai există și alți oameni care împart aceleași gânduri, oricât de speciale ar fi acestea.

2.Muzica te poate influenţa pozitiv
Ascultarea unui tip de muzică care să te facă să te simţi în formă şi ai o atitudinea pozitivă poate contribui la găsirea fericirii tale, susţine un studiu publicat în „Journal of Positive Psychology”.

Deci dacă ai o atitudine pozitivă poate ești fericit. Asta explică de ce câteodată te simți atât de bine încât îți vine să vomiți.

3.Ajutorarea celor din jur duce la creşterea stimei de sine
Fie că este vorba de un act de caritate sau un mic gest de susţinere a unei persoane, impactul acţiunii stau la baza unui sentiment de fericire şi mulţumire faţă de propria persoană. Un studiu susţine că fericirea a cărei bază este dată de faptele de ajutorare a celor din jur poate duce la creşterea longevităţii.
Absolut. Dar nici nu te gândi că ăla poate nu vrea. Tu să te simți bine. Ia-l în cârcă, cântă-i să fie influențat pozitiv. Dacă te refuză, o face pentru că e politicos. Încearcă mai tare. Ce naiba, nu vrei să trăiești mai mult?

4.Bucuria este „contagioasă”
Persoanele mulţumite de vieţile lor te influenţează în mod categoric. Odată ce vezi că oamenii de jur caută să se bucure de viaţă, primeşti confirmarea că trebuie şi tu, la rândul tău, să cauţi ceea ce te mulţumeşte.
Ce dacă te simți nașpa? Ăia de lângă tine râd, așa că ești obligat cel puțin moral să prestezi.
Corolarul ar fi că ești cel puțin nesimțit dacă nu plângi când toată lumea se dă cu curul de pământ. Ce dacă n-ai treabă cu ei? Trebuie.

5.Oamenii fericiţi preferă conversaţiile profunde
Persoanele care simt că viaţa lor este „roz” renunţă să discute treburile banale, încercând să se angajeze în discuţii serioase despre ceea ce le mulţumeşte şi, mult mai important, cum te pot ajuta şi pe tine să fii într-o stare cât mai bună.
Cred că am aterizat în puțul gândirii. Cu alte cuvinte, persoanele care simt că viața lor pare OK tind să fie egoiste. Și pentru că ei fac totul corect, trebuie să te corecteze. Pentru că, nu-i așa, ele știu mai bine decât tine ce e bine pentru tine. 

6.În prezent, sunt cunoscute 18 tipuri de zâmbete
Cercetătorii au clasificat microexpresiile care redau felurile de zâmbete pe care le folosim când suntem fericiţi, în funcţie de context, de la momentele de amuzament până la cele de timiditate.
Așteptăm cu drag momentul când ”cercetătorii” vor clasifica microexpresiile fețelor oamenilor când le vor spune cum se scurg banii pe anumite studii. Apoi pe ale lor, după externare.

7.Anumite alimente ne fac mai fericiţi
Posibila cheie spre o viaţă fericită poate fi şi o dietă alimentară corectă. 
În sfârșit s-a găsit corelația între mâncat și fericire. Și judecând după nivelul de fericire dubios de ridicat comparativ cu factorii sociali, cred că nu e atât de greu de determinat ce mănâncă acești oameni.

8.Nu ne bazăm pe ajutorul altor persoane pentru a reuşi să fim fericiţi
Mulţi oameni nu ştiu că nu este nevoie să ceară permisiunea persoanelor din jur pentru a fi fericiţi. Trebuie să-şi asume întreaga responsabilitate pentru propriile sentimente, nu să dea vina pe alţii.
Corect. Eu să fiu fericit. Este dreptul meu să mă doară în cot de tine, orice ar fi. Nu trebuie să îți cer ție voie. Trec peste tine dacă e. Eu să fiu fericit și dacă te incomodează cu ceva asta, îmi încalci dreptul de a fi fericit și ești porc.

9.Exerciţiile fizice pot contribui la starea de fericire
În momentul în care simţi că ai o zi proastă încearcă să te detaşezi de probleme prin începerea unei sesiuni de exerciţii fizice. Acestea te vor ajuta să ai o atitudine pozitivă.
Pentru că nimic nu te face să te simți mai bine despre concedierea ta decât o flotare.

10.Vârsta ne face să vedem şi să simţim fericirea într-un mod diferit
Odată cu trecerea anilor ajungi să apreciezi simplele momente cărora în trecut nu le acordai o importanţă deosebită. Carpe diem! pare să fie una din expresiile care stau la baza gândirii.
”Mamă, dar tare mult mai stau pe colac”.
În rest, da, ”Carpe diem” devine noul motto în viață. Mai ales după transplant.No comments:

Post a Comment