7.9.13

Poliția animalelor
Chestia cu Poliția Animalelor pare a fi o temă recurentă,apărând odată cu reînnoirea opiniei publice legată de câinii vagabonzi.
Nu ai știu dacă e adevărat sau nu,sper totuși să mă ajute memoria,dar parcă ultima oară când am auzit de agest ONG cu Poliția animalelor a fost cu scandalul în care se acuza faptul că o organizație non-guvernamentală a adoptat(în mod ilegal,firește) însemnele Poliției.Cu tot tacâmul:însemne,drapel,girofar și așa mai departe.Nu știu dacă nu cumva au și uniforme,că ce,n-ar strica nițică autoritate.Repet,un ONG a preluat ilegal însemnele unei instituții aparținând Guvernului.

No,mă rog,să trecem la subiect.Vezi Doamne,Asociația pentru Protecția Animalelor din Cluj militează pentru crearea Poliției Animalelor,susținând că ”Este o măsură care nu că ne-ar ajuta, dar ar rezolva 99% din problemele care apar din cauza câinilor nesupravegheați și a câinilor fără stăpân”.
Acum,odată ce această instituție ar fi înființată,persoanele care abandonează câini ar fi mult mai ușor găsite și amendate.Cică.Dar ma rog,să spunem că e adevărat.Ce se întâmplă după?Ce se întâmplă după ce omul și-a luat amenda?Păi eu cred că se va întâmpla exact ce se întâmplă și acum,când aplicația asta cu protecția animalelor încă e ONG,după cum s-a demonstrat cu recenta tragedie a copiluui omorât de câini.Unul dintre acei câini figura în lista de evidență a unui ONG.Deci,dacă Poliția Animalelor ar fi instaurată,omul i-ar lua amendă,câinele va fi preluat și va fi,cel mai probabil,dus din nou pe străzi.


Eu nu mai văd sincer rostul acestei frăsuieli.În fond,există mijloace legale de a face față unei asemenea situații:
„Art. 71. - Este interzisă eutanasierea câinilor, a pisicilor şi a altor animale, cu excepţia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar.”

Apoi se face trimiterea la câinii maidanezi:
„Art. 1 (2) - Gestionarea populaţiei canine fără stăpân de pe teritoriul României se reglementează printr-o lege specială.”

Apoi se ajunge la legea efectivă:
„Art. 4. - Câinii fără stăpân vor fi capturaţi şi transportaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de 14 zile.
”Art. 5. - (...) (2) Eutanasia este un act de sacrificare prin procedee rapide şi nedureroase a câinilor bolnavi ori care nu au fost revendicati sau adoptaţi.”

Dacă s-ar fi putut găsi un rol pentru ei,sunt sigur că s-ar fi procedat altfel.Dar dat fiind acest aspect legal,nu văd care mai e problema.

No comments:

Post a Comment