22.9.13

Nu știi să te cerțiToată lumea știe că cearta e bună.E aproape întotdeauna preludiul unei bătăi,bătaie despre care știm că e ruptă din rai.Dar sunt unii care vor să nu ne certăm.Niște necunoscători care își permit să afirme că cearta nu numai că nu e bună,ci că e chiar rea.Așa că vin cu sintagme bune de spus într-o ceartă,pentru a o domoli.

Nu trebuie să rezolvi tu problema, mă ajuta doar faptul că pot să vorbesc cu tine despre ea
Asta când cineva ți se plânge că te plângi prea mult.Iar agumentul acesta e folosit prin intermediul psihologiei inverse.Desigur,se poate și inversa:îl lași pe cutărescu în treaba lui,dacă tot ți-a spus că nu trebuie să te plângi.


Te rog să înțelegi și punctul meu de vedere
Dacă l-ar fi înțeles de la început,care ar mai fi fost rostul certei?Simplul fapt că îți exprimi nemulțumirea ar trebui să aducă lumină asupra minții interlocutorului?

Este cu adevărat important pentru mine.Te rog să mă asculți
Așa mi-aș imagina o ceartă între englezi.Firește,aceasta este o replică ce nu duce absolut nicăieri.În plus,poate fi folosită în formulă identică și de cealaltă persoană,de unde rezultă și mai multă distracție.

Înțeleg că este și vina mea
E,să presupunem că te cerți cineva care are prezența de spirit și nivelul IQ-ului mai mare decât cele ale unui cartof.Dacă cearta consta într-un reproș adus ție,iar tu vii și spui că ”este ȘI vina mea”,tocmai ai creat o nouă ceartă.

Ne îndepărtăm de subiect
Ei,da.Ne-a găsit cerebralitatea.Noroc că ne-a găsit,în cele din urmă.
Ironic,îndepărtarea de subiect este de fapt o apropiere de adevărata problemă,cea ascunsă sub fațada problemei minore raportate.Așa că bucură-te că ajungi unde trebuie.Desigur,e pardonabil,probabil că trebuia să mai aștepți puțin ca să devii ceva mai cerebral.

De ce ne certăm de fapt?”
Asta e replică picatului din Lună.În continuare,ți se va mai reproșa și că nu ai fost atent.
Bine,admir intenția de a vrea să se ajungă la problema bazală,dar nu garantez că interlocutorul va vedea astfel,în toiul unei dispute.

Nu este problema ta,e problema noastră
Să spui asta și când ți se va spune că ai o problemă cu băutul.

Hai să facem o pauză de câteva minute
Știi,nu e ca și cum cearta e o manifestare de putere.Nu trebuie să fie un învingător.Acum,nu știu,inteligența mea mult prea limitată consideră această replică venind de la o persoană care nu are absolut niciun interes să cedeze.Are nevoie de timp ca să adune alte replici.Și taționamentul nu este atât de greu de perceput.
Dacă tot e nevoie de pauză,sugerez ceva cu mai multe ordine de magnitudine peste ”câteva” minute.

Te iubesc
Ei,da.Mărețul ice-breaker.Și cam ce ai aștepta de la replica asta?”A,da-mi voie să cad pe spate”.
Serios,o zici,și chiar ai pretenția să renunțe la tot și să cadă în brațele tale,dispusă să uite tot?Dacă da,best of luck.No comments:

Post a Comment