25.9.13

Liber la injecție.


După cum știți(sau nu), CCR a declarat legea adoptării(sau a eutanasierii, pentru connoisseuri) drept
constituțională. Așadar,cel puțin din punct de vedere teoretic, câinii ar trebui luați de pe străzi, băgați la adăpost, iar cine nu este adoptat în 14 zile lucrătoare(adică vreo trei săptămâi) , face cunoștință cu tiopentalul de sodiu și apoi cu clorura de potasiu. Adică moare.

Iar acum să înceapă comedia. O mulțime de reprezentați ai ONG-urilor au intrat în roșu și cu spume la gură afirmă că ”a început masacrarea câinilor”, că a început un genocid și așa mai departe. Și s-au dat cu curul de pământ, atât la propriu cât și la figurat, în formă de protest. Și cum e cel mai bine să protestezi de să te audă orișicine? Blocând străzile, evident. Că ce, de ce să poți să te duci în treaba ta, când poți să fii blocat din cauza unora care atât mai pot face? Totuși, în momentul acesta poți înțelege ceva mai mult referitor la motivele pentru care apără atât de mult câini. Firește, au și de câștigat, bre dar manifestă aceleași reacții precum o persoană care își apără semenii. Și pe bună dreptate. Stau în fund și latră. Dacă se duce cineva acolo și contrează, cred cu tărie că vor mușca din el.

Firește, cel mai probabil nu se va întâmpla mare brânză, în ceea ce privește golirea străzilor de câini fără rost. Nu atât de repede. Nu îi împiedică nimeni pe oamenii care vor să adopte câini la grămadă și să îi arunce din nou pe străzi. Deocamdată nu sunt nici din punct de vedere teoretic locuri de găzduire pentru câini. Dar măcar s-a instituit un cadru legal. Deci se poate aștepta un trend.No comments:

Post a Comment