20.9.13

Cum să devii Superman


Banii dați pe studii idioate continuă să dea naștere de niște lucruri cu adevărat..minunate.
Acum ceva timp,folosind celule cartilaginoase,oamenii de știință au reușit să crească o ureche pe un șoarece.De ce?Pentru că pot.

Acum,însă,trebuie să spunem că lucrurile au mers cu un pas mai departe.Un alt om om de știință(și inventator,după cum se autoproclamă),a reușit să ”construiască” prima ureche umană cu ajutorul unei imprimante 3D.Prin ureche a tras un fir,iar acum se laudă cu urechea lui bionică poate percepe sunete cu precvență perceptibilă doar de către lilieci și delfini.

"Imi place sa fac lucruri care pot fi aplicate".Tare sunt curios cum decide nenea ăsta să aplice.Nu poți lega urechea de capul unui surd și să zici ”Ridică-te și auzi!”,așteptând ca ăla brusc să legea conexiunea nervoasă dintre creier și ureche.Urechea aia o poți cel mult lega de un amplificator și să o pui în brad ca să sperii lumea.Înafara de asta,e destul de inutilă.

"Am ales urechea pentru ca este organul ideal pentru a combina biologia cu partea elecrica. Este un organ format din cartilagii".
Nu vreau să sparg petrecerea,dar nu toți oamenii surzi au urechi lipsă.Cei mai mulți au o problemă de ordin nervos,care sigur-sigur nu se rezolvă cu un cablu de telefon.

"In viitor, toata lumea va considera normal sa isi implanteze in organism aparatura electronica. Vom deveni cyborgi si o vom vedea ca pe un lucru normal”.
Nu cred.Nu e normal să îți pui lucruri artificale,de orice fel.Poate lumii i se va parea de înțeles,dar nicidecum normal.


Oricum e bine.Vedem cum fonduri se cheltuiesc pe aceste produse revoluționare.Cine știe,poate în viitor vom asista la alte proiecte monumentale.Propun de acum ochiul bionic,cu direcție strategică la ceafă.

No comments:

Post a Comment