25.9.13

Cât ia pe lună un angajat la Mc


Te duci la Mc. Vezi o coadă măricică. Aștepți,comanzi, plătești, mănânci și pleci. Din perspectiva ta, totul e simplu. Din perspectiva ăluia care lucrează acolo, tu ești doar unul din probabil sutele pe care le-a servit până atunci și în fața căruia trebuie să fie pururi amabil. Nu mai zic de cei care lucrează în zona ”nevăzută” ,pe care apuci să îi observi doar câteva secunde, înainte să dispară pentru a-și finaliza munca obscură.

E, data viitoare când te duci să comanzi, ar fi totuși bine să fii mai cumpătat. Nu începe să urli la el, nu te da rotund(deși poate ești), nu o face pe șeful cu ei. Și-așa au de îndurat condițiile dure pe-acolo. Când te mai  duci pe-acolo, uită-te atent la cei de lucrează acolo. Următoarea dată când vii observă câți mai recunoști.
După ce că au de înfruntat sute de oameni pe zi, mai sunt plătiți și prost.
1000 de lei. 1000. În condițiile în care salariul minim pe economie e 800. Și în condițiile în care cei de la salubritate(cu tot respectul pentru munca pe care o prestează) primesc 1700-1800 de lei(cu tot cu sporurile de rigoare). Și înainte să spui că ”ăia de la Mc sunt tăntălăi” și ”oricum altundeva nu pot să lucreze, să se bucure de ce au” și ”să se bucure că primesc un ban”, ia în seamă că unii se află acolo pentru a strânge bani de studii, nu ca să aibă o sursă de venit stabilă. Că nimeni nu vrea să aibă de-a face cu o turmă de flămânzi care vociferează, pe un salariu de aproape nimic.

E drept, au șansă de promovare. Dupa 2-4 ani,după ce parcurg un program de 2000 de ore de cursuri practice și teoretice. Stagiul pentru a deveni manager se termină la universitatea Hamburger(ca să râdă de tine până la sfârșit), instituție cu rang de facultate.

Astfel, ca un sfat, data viitoare când te duci să comanzi 3 tăvi, nu uita de ”Te rog” și ”Mulțumesc”. E gratis, nu doare și mai și ajuți.

No comments:

Post a Comment