31.8.13

Scapă de celulit rapid!

Este că v-am atras atenția?

E un articol drăguț pe un site care propune exerciții ca să scapi de celulită.Hai să (ne) râdem,așadar.


Stai culcata pe spate, cu genunchiul stang indoit si cel drept ridicat, neindoit. Incordeaza abdomenul si fesierii si ridica-ti soldurile. Mentine doua secunde, ramanand incordat. Coboara si repeta cu celalalt picior. Abdomenul si soldurile trebuie sa se miste ca un tot unitar, in acelasi timp. Repeta de zece ori.

Sau ”cum să faci sex ca dracu'”.


Ia o pereche de greutati (de un kilogram fiecare) si tine-le in maini, pe langa corp. Fa un pas in fata cu piciorul drept si coboara-te, indoindu-l pe stangul pana ce genunchiul aproape ajunge pe sol. Apoi continua cu celalalt picior, facand cate repetari poti, dar cel putin zece cu fiecare picior.”

Ce ne-am face oare fără explicații suplimentare?”Fandări”,sau cum vor să se numească ele,sunt un exercițiu foarte mișto,dar nu am auzit să fie proclamat ca un ucigaș de celulită.Proști noi că n-am știut.

Bine,voi încerca să trec peste forma execrabilă a exercițiului(fă tu fandări cu genunchiul care aproape atinge solul,eventual și cu un unghi obtuz.Ne vedem la ortoped).”...facand cate repetari poti,dar cel putin zece cu fiecare picior”.Iarăși,de ce doar de minim 10 ori?De ce nu minim 11?Dar dacă fac 8 nu se mai pune deloc,nu?Și dacă fac de 50 de ori și nu mai pot merge de ma fac?Sau exercițiul se face o dată în viață și pa-pa celuita?Tine greutatile in maini, sprijinite usor pe coapse in fata. Tine picioarele departate usor. Indoaie genunghi, in timp ce te apleci usor in fata. Tine spatele drept. 

Preferăm termenul de ”îndreptări”.E mai comod de căutat pe YouTube.
Bănuiesc totuși că dacă ești fată,vei avea un ajutor în spate,un spotter.De asemenea,banuiesc că dacă ai încredere în el,îți vei permite greutăți mari,dar nu foarte mari.Cât să nu te mai poți ridica după ce te apleci.Din ce alt motiv ți-au lua un spotter?
Acum să trecem pe o notă mai serioasă.Nu îți poți elimina celulita cu exerciții.Sau cel puțin doar cu exerciții.Dacă ar fi așa,toate duduile care fac pilates în cur lângă TV ar sccrie cărți cu succesul lor răsunător.
Nu,cauza cea mai aproape de celulită este metabolică.Dispunerea țesutului în felul acesta(defectuos în celulită) are mai mult de-a face mai mult cu hormonii decât cu fandările.
Un mic sfat:dacă cineva caută pe bune un remediu pentru celulită,să se ducă mai întâi la un endocrinolog.Sau dacă îi e frică de medicii ăia mari și răi,să se ducă la un nutriționist.Apoi poate să facă fandări.

No comments:

Post a Comment