24.10.12

Controlorul,abonamentul și prostia

Nu știu cum se face,dar astea trei elemente mereu formeaza un cerc vicios.
Stateam eu liniștit în autobuz,văzându-mi de treabă,când văd că șoferul oprește într-un loc aiurea.Bineînțeles,era vorba de controlor.După ce se chinuie nițel să-și urce chintalele în autobuz,și după inexorabila înclinare a acestuia,femeia începe să-și practice meseria,gâfâind.
Drept să spun,mă așteptam ca să pornim odată.Dar nu.Mă uit insistent la ceas,numai ca sa numar minutele pierdute.Nici nu m-am sinchisit să-mi scot abonamentul,dar fiind faptul că atobuzul era doldora de oameni,iar eu stăteam jos,în spate.
Dar,ce să vezi?Cu îndârjire,și-a croit drum și până la mine.Vă dați seama ce calvar pentru cei striviți.Eu,mirat,nici nu apuc să înțeleg ce voia de la mine.Într-un final,înțeleg și îi înmânez abonamentul.Fără o secundă de promptitudine,îmi zice să cobor.Neînțelegând,mă opun cât mă opun,cretina tot nu îmi zicea ce e în neregulă și sună pe cineva.
Mă dau jos,unde încep idioții vieții să îmi zică cum că să plătesc amendă.
Încerc să le zic că am abonament,moment în care îmi spun că nu are cartonul cu luna aferenă.Le zic că îl am,că nu e nicio manevră.Normal,nu m-au lăsat să văd cu ochii mei asta.Singura opțiune rămasă era să caut în portofel cartonul nenorocit.Între timp,ei deja începeau să îmi dea indicații cu unde să mă duc pentru amendă,cât e,chestii.
Într-un final,găsesc cartonul.Îl arăt,după care lor le pică fața.”Păi bine mă,dar de ce nu ne zici că-l ai?Am făcut toate procedurile degeaba?”
Normal că idioții nu m-au crezut o secundă când le-am zis că-l au.Ce naiba,ei a cote de amenzi.Idioți.

No comments:

Post a Comment