25.10.12

Ce înseamnă să ai părinți complexați

Fiecare dintre noi avem un complex,pe care înercăm să îl ascundem,dar care se acutizează fix în momentul în care ne e lumea mai dragă.Unii pot avea complexul mesianic,aceștia crezând că prezența lor este teribil de importantă pentru bunăstarea lucrurilor.Alții au complexul piticului,gesticulând sau ridicând glasul,din convingerea că nu sunt suficient de mult ascultați.

E,la un moment dat,îți vei da seama de acest complex și vei încerca să îl maschezi/reduci/elimini.Realiezi că nu e o o chestiune foarte OK să vrei să îți bagi nasul peste tot unde te duci,de exemplu,și încerci să îți limitezi ieșirile astea iraționale.

Ca un contraexemplu,uite ce înseamnă să ai pe cineva care are un complex de inferioritate:
Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro


Nu-mi spuneți că ea singură s-a decis să facă o chestie care nu are aproape niciun efect pozitiv pe termen mediu și lung.Cel mai probabil a fost împinsă de la spate de cineva care nu era tocmai întreg la mansardă.Și ea,ca o copiliță neștiutoare,a acceptat.Ce pretenții poți avea de la un copil de 11 ani?


Serios,pe oameni ca ăștia,care își bagă copii la înaintare ca să își hrănească niște probleme interioare,i-aș privi tăvălindu-se în chinuri.Nu poți să faci tu,bagă-ți plodul să facă,iar tu sigur sigur vei primi niște atenție,pe lângă rezolvarea temporară a complexului tău.Cumva,asta îmi amintește de Giuliano Stroe

2 comments:

  1. Genul asta de situatie ar trebui incadrat la "exploatarea minorului", pentru ca nu are beneficii reale, mai ales o fata, ba-i nenoroceste viitorul transformand-o intr-un monstru, lucru pe care ea poate nu si l-ar dori daca ar avea suficient discernamant...

    ReplyDelete
  2. Mai încolo o sa vadă ce pierde.Asta daca nu se redreseaza altfel.

    ReplyDelete