23.10.12

Beutură
Imaginează-ți următorul scenariu:iei un mijloc de transport comun(să zicem că aveți ghinionul să fiți nevoiți să faceți alegerea asta) dimineața devreme,când mulți,mulți,mulți se duc la școală.Bun, îți găsești cu greu loc,în picioare,bineînțeles,că na!Și stai acolo,așteptând să cobori.Deja teribil de iritat că abia ți-ai croit loc printre zecile de genți,oarecum bucuros că nu îți mai strivește nimeni picioarele,aștepți cu nerăbdare debandada care se va crea atunci când vrei să cobori.
Lângă tine își croiește drum el,nimeni altul decât cetățeanul turmentat modern.Mirosind îngrozitor,cu un damf potent de alcool ieșindu-i din fleancă,confuz,nu știe exact unde e,nu știe ce trebuie să facă la această oră matinală,și brusc o vâră-n politică.Pune țara la cale,taie și spânzură,dă în filosofie,extrapolează,un adevărat geniu necunoscut.
Irelevant de spus că trăncăne încontinuu,gândește unidimensional(bine,ajuns în stadiul în care alcoolemia arată un nivel mic de sânge în alcool,ce mai vrei de la el?),numai el are dreptate.
Cam asta am pățit eu azi dimineață.M-a iritat,m-a făcut să râd,am experimentat un spectru larg în compania turmentatului.


Băi frate,dar eu nu pot să înțeleg oameni ca ăștia.Cât de nefericit,sau cât de nefolositor să fii ca să nu ai altceva mai bun de făcut decât să te trezești dis de dimineață,să bei o tonă și după să iei la rând autobuzele și tramvaiele?

Întrebare:tu ce ai face în locul meu?Ați încerca să coborâți la prima,asta necesitând efort,nervi și tot tacâmul,sau ați aștepta liniștit momentul în care cobori sau coboară?


Așa,ca o fază de final.Mirat că s-a pus în funcțiune tramvaiul(s-au pus acum câteva luni în funcțiune,după vreun an sau doi de nefuncționare.Cu toate astea,el nu le-a mai văzut),s-a repezit să iasă din autobuz,și când dă să coboare pășește în gol și se duce pe burtă.Totuși,consecvent,se ridică numaidecât și o zbughește spre tramvai.

No comments:

Post a Comment